Liefde door de brievenbus

donderdag 5 juni 2014

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met wat leuke initiatieven die op Instagram voorbij kwamen: #instaswap2014 en #payitforward. Twee acties die uitgaan van een simpele gedachte: stuur een onbekende een leuk klein (zelfgemaakt of zelf gekocht) cadeautje toe via de post. 'Enjoy the little things.' 'Klein geluk, groot plezier.' Een zorgvuldig ingepakt cadeautje dat door de brievenbus past.
En laat ik nu toevallig heel erg houden van cadeautjes geven en ontvangen.. :)

Instaswap
De Instaswap is een initiatief van Lynda Hovens. Het heeft al vaker plaatsgevonden, maar ik ontdekte het bestaan van de Instaswap pas eind vorig jaar toen mijn Instagram volstroomde met de mooist ingepakte cadeautjes. Ik kon niet wachten om me aan te melden toen ik ontdekte dat er een summeredition zou komen! Lynda bouwde dit keer speciaal een website waar geïnteresseerde Instagrammers zich konden aanmelden voor deze Instaswap. En aanmelden deden we.. binnen de kortste keren hadden zich maar liefst 262 swappers aangemeld en hadden allerlei sponsors aangegeven betrokken te willen zijn! WOW, wat een megaorganisatie! Lynda matchte mensen met elkaar in cirkeltjes van drie en voorzag alle 262 deelnemers van een adres en de accountnaam van degene voor wie er een pakketje samengesteld mocht worden. Rond 1 juni werden de pakketjes verzonden. Als je Instagram hebt, zoek dan eens op de tag #Instaswap2014 en je zult versteld staan van alle schitterende pakketjes!
Ik mocht aan de slag voor Instagrammer Miriam Catshoek. Eerlijk gezegd schrok ik wel een beetje toen ik haar feed bekeek: Miriam is zo'n beetje de handigste DIY'er die ik in tijden heb langs zien komen. Haakprojecten, een rijkelijk gevuld wrappingstation, de studentenkamer van haar dochter waar ze haar rechterhandjes flink heeft laten wapperen, een gebreide lampenkap, een gepimpt kruidenrek, stoffenmarkt... help! Hoe kon ik dáár nou iets leuks voor knutselen? Ik besloot te gaan voor safe, een combinatie tussen gekocht en gemaakt. Met een mooi papiertje er omheen en natuurlijk heel veel liefde erin gestopt, was ik toch best trots op het resultaat. Gelukkig werd Miriam er ook blij van (zie hier).


Pay it forward
De andere leuke actie waarvoor ik aan het knutselen en inpakken geslagen ben, is Pay it forward: de eerste vijf die reageerden op mijn afbeelding op Instagram zouden ergens dit jaar een leuk cadeautje op de mat krijgen. Het werden uiteindelijk zeven Instagrammers, waarvan ik de helft nu een kleinigheidje gestuurd heb. Na het samenstellen van een pakketje voor Miriam ging het envelopjes vullen voor Pay it forward in één moeite door.


DIY
Maareh, wat zat er nou in die pakjes? Omdat er nog een paar Instagrammers zijn die hun Pay it forward binnenkort op de mat kunnen verwachten, ga ik niet alles verklappen. Twee simpele DIY's waar ik voor de Instaswap mee bezig ben geweest, wil ik wel even delen.

Plantenprikkers met zaadjes:


Neem een aantal blank houten verfroerstokjes zonder opdruk. Zaag met behulp van een verstekbak één kant van het stokje in een punt. Stempel op de prikker de naam van één van de kruiden die je mee stuurt. Lak de prikker eventueel af met transparante (nagel)lak zodat 'ie ook tegen een regenbuitje kan!

Houten huisjes:


Zaag met behulp van een figuurzaag of decoupeerzaag de vorm van een huisje uit een plaat underlayment of multiplex. Dit is materiaal dat snel splinters geeft langs de zaagranden; dit kan je voorkomen door tape te plakken op de plekken waar je met je zaag doorheen komt. Ik vond het zelf leuk om de huisjes een beetje speels te maken, uit de losse hand, maar je kunt de vorm van de huisjes natuurlijk ook aftekenen. Schuur de randjes even na met fijn schuurpapier. Schilder de huisjes in een fris kleurtje, met schoolbordverf of houd 't zo!


Ik ben op Instagram te volgen als @handvolrust.
Ben jij ook actief op Instagram? Doe jij mee met dit soort acties?

7 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit allemaal zeg! Wie weet moet ik ook maar eens aan instagram beginnen maar voorlopig laat ik het nog even bij bloggen alleen.. Die huisjes zijn ook leuk gedaan, komt op m'n to do lijst ;-) Liefs Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie dingen laat je hierboven zien! Deze instaswap is aan mij voorbij gegaan. Wie weet, de volgende... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen instagram maar wat leuk! Ik doe wel altijd mee met de kerstknuffel/swap van Lynda. Je tuinprikkers zijn super, ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb vorig jaar december meegedaan met de blogswap en vond het ook zo ontzettend leuk om te doen. Je hebt er iets heel moois van gemaakt. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuke pakketjes allemaal zeg!
  X Arja

  BeantwoordenVerwijderen