Instagramtour Zwolle - deel 1

maandag 2 februari 2015

Afgelopen weekend, zaterdag 31 januari, vond in het centrum van Zwolle de Instagramtour plaats die Clarieke en ik hebben georganiseerd. Met een strak blauwe lucht, een zonnetje en het laatste beetje sneeuw dat langzaam wegsmolt hadden we een stralende dag!

De dag begon om 10.00 uur onder de Sassenpoort, waarna we koers zetten richting Waanders in de Broeren waar we rustig opstartten met een kopje koffie. Ondanks de akoestiek in deze oude kerk, lukte het ons hier om de groep welkom te heten, om een voorstelrondje te doen, en om de programmaboekjes en handgemaakte naamkaartjes uit te delen. Met z'n twintigen gingen we op pad.

Alle IG'ers verzamelen: groepsfoto!! Gemaakt door een langslopende meneer met de camera van Lotte..
Eerste winkel op de route was Dille & Kamille. Hier werden we warm verwelkomd door franchiseneemster Heleen Korthals Altes. Ze vertelde iets over het concept van Dille & Kamille (die typische D&K-geur bijvoorbeeld en de klassieke muziek) en we hebben even een rondje gelopen door de winkel. We hebben ervoor gekozen om niet teveel landelijke winkels op te nemen in de tour maar vooral te gaan voor unieke Zwolse winkeltjes en restaurantjes. Toch wisten we vrij snel dat Dille & Kamille Zwolle niet mocht ontbreken op de route, vanwege de leuke locatie, het mooie pandje, en de warme uitstraling. Een absoluut favorietje van ons in Zwolle!

Na Dille & Kamille gingen we door naar PUUR Lifestyle. Eigenaresse Myrthe was helaas ziek, maar we hadden de luxe dat één van de deelneemsters van de tour ons alle ins en outs kon vertellen over deze winkel: Jeanette werkt één dag in de week bij PUUR.

De IG'ers bij PUUR: een hele invasie in het kleine knusse winkeltje!
Omdat EIGEN helaas zaterdag voor het laatst open was in de Diezerstraat, hebben we op het laatste moment nog besloten in plaats daarvan een bezoekje te brengen aan het mooie nieuwe pand van Sissy-Boy aan de Melkmarkt. Voorheen zat hier De Slegte, maar Sissy-Boy heeft de winkel prachtig opgefrist en verbouwd. Een grote aanwinst voor Zwolle!

Zo'n honderd meter verderop is KOOTUUR gevestigd. Een uniek zaakje waar kleding van Scandinavische merken wordt verkocht, maar waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie of een knipbeurtje.


Bij de buren van KOOTUUR, Smooth Fruit Therapy, kregen we een proeverijtje van verschillende smoothies van de kaart. 'Proeverijtje' dekt eigenlijk niet helemaal de lading: van de broers mochten we onbeperkt smoothies proeven. We zijn tot en met ronde vijf gekomen, toen zaten we he-le-maal vol. De reden dat we Smooth Fruit Therapy opnamen in de tour, is de combinatie van lekkere verse smoothies met de hartelijke gastvrijheid van de eigenaren.

Tot de nok gevuld met lekkere vitamientjes, rolden we naar het mooie Loft. De ruime en lichte winkel, de mooie producten; een absolute aanrader om te bezoeken!

Loft
Toen was het tijd voor de lunch. Ingeburgerd, het meest stijlvolle burgerrestaurant van Zwolle, had twee lange tafels voor ons gereserveerd in hun mooie restaurant, en vrij snel na binnenkomst stonden er grote schalen met verschillende kleine burgertjes en kommetjes patat op tafel. Heerlijk!

Nadat we onze buikjes hadden rond gegeten volgde een selfie- en groepsfotomoment op het pleintje voor Ingeburgerd (áltijd lekker met de hamburger nog tussen je kiezen:)), waarna we doorliepen naar de Sassenstraat.
De eerste winkel die we hier bezochten, was Kunst & Klieder: een kleurrijk winkeltje vol mooie schatten. Eigenaresse Ellen ontving ons persoonlijk en na afloop van een rondje door de winkel kregen we een cactusje mee in een kleurrijk bekertje; heel leuk gedaan!

Een deurtje verder zit het Hanze Huis. Vorige week werden we door de eigenaresse gemaild dat ze had gehoord over de IGtour en benieuwd was of we ook bij het Hanze Huis langs wilden komen. Dat deden we graag, want het Hanze Huis is een bijzondere winkel die goed in het rijtje paste. Met een kopje Kusmi thee of een glaasje citroenkwast in de hand en een stukje Lübeckmarsepein in de wang, keken we onze ogen uit in deze bijzondere winkel. Niet alleen worden hier hele unieke producten verkocht die je zo'n beetje nergens anders kunt vinden; ook is van elk product bekend wat het verhaal er achter is. Het Hanze Huis gaf ons tot slot een hele speciale goodie mee, maar daarover later meer.

Aan de overkant van de Sassenstraat, bij Op Tafel werden we eveneens welkom geheten door de eigenaar, dit keer met een glaasje champagne-truffellikeur (had ik al gezegd dat we allemaal minstens 5kg zwaarder thuiskwamen aan het eind van de dag?). Bij Op Tafel vind je van alles voor in de keuken en voor op tafel. Van prachtig servies tot speciale ambachtelijke etenswaren tot kookboeken; een heerlijk winkeltje om in rond te snuffelen!

Na Op Tafel verlieten we de Sassenstraat en liepen we door naar het Celecentrum in de Papenstraat waar momenteel de pop-upstore van Soortvanwinkel gevestigd is. Kirsten en Tosca, ook actieve Instagrammers, verkopen in hun Soortvanwinkel producten van eigen hand maar ook van verschillende andere ontwerpers. Kunst, vintage en handgemaakte producten (hoe feestelijk: ze verkopen ook confetti in verschillende kleurtjes!).

Soortvanwinkel
En toen zat de tour er alweer bijna op. We liepen nog even een rondje om de kerk (gewoon omdat 't kan) en streken toen neer in Café Foyé voor een afsluitende borrel. Theater Odeon heeft onlangs een flinke verbouwing ondergaan, en sindsdien is Café Foyé één van de mooiere café's van Zwolle. En omdat we nu eenmaal in het theater waren, kon een kleine voorstelling natuurlijk niet ontbreken. Daarom hadden we De Italianen gevraagd om voor ons op te treden. Al hun charmes in de strijd gooiend, vermaakten zij ons met grappige tekstjes en mooie meerstemmige melodietjes. Een mooie afsluiter van een gezellige dag Zwolle!

Danielle kreeg een mooie serenade ;) Nieuwsgierig hoe de mannen klonken? Op Facebook vind je een filmpje!
Aan het einde van de dag mochten we de deelnemers nog een goedgevulde goodiebag meegeven. Deze goodiebags zijn ontzettend fijn gesponsord, want ze zaten tot de nok gevuld met allerlei moois. In Deel 2 kun je later deze week lezen wat er allemaal in zat :)

Het allerleukst aan deze dag was toch wel de ontmoeting met zoveel leuke Instagrammers en bloggers. 't Is toch spannend: 20 wildvreemde dames bij elkaar, zou het klikken? Vanaf het moment van verzamelen heb ik me daar eigenlijk geen zorgen meer over gemaakt; zulke leuke meiden bij elkaar! Erg leuk om de gezichten te zien bij de Instagramfoto's en iedereen eens (offline) te spreken, heel gezellig!
Hier kun je nalezen wie er allemaal ook alweer bij waren, en op Instagram vind je onder de hashtag #IGtourZwolle alle foto's die te maken hebben met de IGtour!

Tot slot nog een lijstje van alle leuke zaakjes in het centrum van Zwolle waar we langs zijn geweest. Heel veel dank aan alle ondernemers die ons zo warm hebben verwelkomd!

8 opmerkingen:

 1. Supertof! Mocht er nog eens een tweede editie komen, dan moet ik denk ik toch maar mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Femke, wat een leuk verslag van een geslaagde dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel leuk uit! En ik ken niet alle ondernemers dus ik kan nog eens op ontdekkingstocht in eigen stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk geschreven Femke! Was een hele leuke dag :) Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk, Femke! Een mooie blogpost.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk item! Nogmaals bedankt! Liefs Mies - Dipty.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt heel leuk zo'n tour! Zal vast gezellig geweest zijn. Zie ik je weer bij de bloggerslunch? Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je alles superleuk beschreven!
  Mooie blogpost zo met de bijpassende foto's.
  Volgens mij waren er naast alle IG-ers ook veel bloggers mee, want zag er al veel voorbij komen.
  De mijne komen op vrijdag en zondag online.
  Groetjes, Rensina
  Ps. Nogmaals bedankt voor de leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen