Thanksgiving; een dankbaar herfsthart

donderdag 3 november 2016

Het is november! Is it just me, of gaat de tijd ineens supersnel? Misschien komt het door de warme nazomerdagen die we nog hebben gehad, maar in mijn beleving is het nog maar heel kort geleden dat we hele dagen doorbrachten in de tuin en de dagen afsloten rond de vuurkorf. En nu slijt ik mijn dagen scriptietypend voor het grote raam in onze woonkamer en zie ik het landschap langzaam oranjerood kleuren.
In de media laait de zwartepietendiscussie nog weer wat hoger op, en als ik Pinterest open weet ik: Kerst staat voor de deur. Om van de oliebollenkraam bij het winkelcentrum nog maar te zwijgen… En ach, dat het dan eerst nog even zo’n natte regenachtige herfst is geeft niet, voor je het weet zitten we weer in onze ugly christmas sweaters bij de kachel.

Afgezien van het feit dat het ongeveer gisteren lijkt dat het 30 graden was, heb ik nog helemaal geen zin om door te stomen naar Sinterklaas of Kerst.* Als je mij al een tijdje volgt, weet je inmiddels dat er bij ons eerst nog een ander feest gevierd wordt. Een feest dat wat mij betreft prima in de herfst past, als dat betekent dat we even stoppen met doorracen naar de winter. Bij uitstek een feest om even stil te staan. Thanksgiving.

Thanksgiving is in de oorsprong minstens zo beladen als zwarte piet (ik bedoel; blanke Europeanen die voet op nieuwe grond zetten en claimden dat dit hún land was, en volledig ten koste van de oorspronkelijke bewoners hun nieuwe American Dream stichtten, meh), maar eigenlijk is het meer de naam die ik jat als ik ons jaarlijkse Thanksgivingdinner organiseer. De traditie van een lange tafel vol leuke mensen die elkaar wel of niet goed kennen, lekker met elkaar eten en uitspreken waar je dankbaar voor bent… Ik hou ervan!

Natuurlijk kan ik het dan ook niet laten om die tafel even een beetje leuk aan te kleden.
Vorig jaar zag dat er ongeveer zo uit:
Servies: Dille & Kamille
Glazen: Villeroy & Boch
Placemats, poster, naamkaartjes: Caravan Shoppe
Servetten: Hema
Kaarsen: Sostrene Grene
Dennenappels, boomstamschijfjes: Het bos ;)

Thanksgiving wordt gevierd op de vierde donderdag van november. Dit jaar is dat de 24e, maar omdat twee van onze vrienden twee dagen later in het huwelijksbootje stappen en dan volop in de laatste bruiloftspreps zitten, vieren wij het een weekje eerder.

Vieren jullie ook Thanksgiving? Of stomen jullie in één keer door naar Sint of Kerst?

(*Confession: eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik al zeker sinds augustus kerstliedjes luister.)

1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog, ik heb ik hier nooit bij stil gestaan, maar vind het een heel leuk idee! Ik ga me er eens in verdiepen, sla je plaatjes even op voor wat inspiratie! :)

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen