Bouwput-update #2: De opbouwfase

dinsdag 7 februari 2017


Deze update heeft even op zich laten wachten, maar we hebben zeker niet stil gezeten in de tussentijd! Als ik dit typ zit ik lekker in ons nieuwe huisje, dat nog verre van af is, maar waar we ontzettend gelukkig mee zijn. Er is nog een heeeeleboel te doen, maar dat komt later. Nu eerst maar eens bijpraten over wat er hier in de tussentijd allemaal gebeurd is!


 Allereerst is het ons, na honderd lagen tapijtlijmafkrabber, liters cola en blaren op onze handen van het krabben, gelukt om de traptredes zo goed als kaal te krijgen. Op het laatst zat hier nog best wel wat druk achter, want op zondag zat de halve trap nog onder de lijm en op maandag zou de timmerman komen om de schopplaten te bevestigen. Gelukkig hebben we het af gekregen en wát was ik blij toen we een volwaardige dichte trap hadden met normale traptredes! Rotklusje: check!
Intussen is de trap ook flink geschuurd en in de grondverf gezet.... en daar houdt het dan ook meteen op. De tijd was simpelweg op om de trap helemaal af te lakken voor we erin moesten, en als je er eenmaal woont blijkt 't toch wat lastiger dan vooraf gedacht om zo'n trap te gaan verven (met name het schuren tussen de verflagen door, pffff). Wordt vervolgd!Toen de trap eenmaal fatsoenlijke traptreden had, kon mijn man samen met zijn oom aan de slag om de trapkast opnieuw op te bouwen. Ze hebben een raamwerk gemaakt waartegen ze OSB-platen en vervolgens gipsplaten hebben bevestigd. De sleuven voor de elektra waren intussen ook in de muren gefreesd (sommige stopcontacten hebben we verplaatst en we hebben stroom laten trekken naar de trapkast), dus hierna kon de stukadoor aan de slag! En dan gaat het ineens hard......


Zeg nou even zelf; het is toch ineens een huis geworden? Su-per-blij!

De grootste tegenslag in deze fase, was de verwarming. Die bleek, nadat de verwarmingsbuizen een stukje omgelegd waren omdat de nieuwe isolatie iets dikker was dan de oude isolatielaag, zo lek als een mandje. In het hele huis. En wat kun je in december/januari nou echt níet missen in Nederland? Juist. Ik zag al scenario's voor me waarin wij met vier dikke truien aan samen tussen de verhuisdozen bij een klein elektrisch kacheltje zaten te vernikkelen, maar gelukkig lukte het om een loodgieter te vinden die tussen kerst en oud & nieuw gewoon doorwerkte. Na veel teveel stress en véél teveel onvoorziene kosten heeft hij gelukkig de boel weer aan de praat gekregen.


Tot slot nog even een uitzichtje van hoe de week rond de jaarwisseling er ongeveer uit zag. Met de verhuisdatum die steeds dichterbij kwam, sjeesden we van bouwmarkt naar IKEA naar bouwmarkt, aten we oliebollen, dansten we het nieuwe jaar in, speed-verfden we de benedenverdieping, legden we de vloer en pakten we de boerderij in. Eén grote chaos, but we did it! We konden gelukkig rekenen op ontzettend lieve mensen die ons hielpen waar dat kon, en toen we op de avond voor de verhuizing de laatste vierkante meter vloer legden en een laatste doekje door het huis haalden, wisten we dat we voorlopig nog wel even in de zooi zouden zitten (met name boven), maar dat we ook ontzettend dankbaar en blij mochten zijn met hoe deze periode was verlopen!
Het is werkelijk gekkenwerk, in één maand tijd verbouwen en opbouwen en een kapotte verwarming en inpakken en verhuizen, en ik zou het iedereen afraden, maar ach: nu zitten we er, en vanaf hier kijken we wel weer verder........wanneer we zin hebben om de boel boven een beetje bewoonbaar te gaan maken, bijvoorbeeld ;)

1 opmerking:

  1. Hihi..wat verwoord je het toch grappig! Ik zie het steeds helemaal voor me! :) Het ziet er nu al goed uit, kben zo benieuwd naar de volgende blogpost! Succes!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen