Babymoon in Portugal: Porta Doze in Faro

zondag 21 mei 2017


Omdat wij deze zomer een kindje verwachten, zit een zomervakantie op een idyllische Franse camping er voor ons even niet in. Mijn zomer zal waarschijnlijk bestaan uit rondwaggelen en op springen staan, olifantenvoeten koelen in een koud teiltje, en tot slot luiers en kraamtranen tot zover het oog reikt. Helemaal niet erg, want ik zie heel erg uit naar deze bijzondere tijd, maar de gedachte dat we voorlopig niet écht vakantie zouden gaan houden, maakte dat we in de meivakantie toch de zon nog maar even hebben opgezocht. Onze 'babymoon', met een mooi woord. Het werd een midweekje rust en zon in Zuid-Portugal...
Er zijn wel duizend mooie plekjes die ik zou willen laten zien van deze heerlijke babymoon, we hebben zó veel gezien en gedaan! We hebben op twee hele mooie plekjes geslapen, en vandaag en volgende week deel ik daar iets van. Deze week is dat Porta Doze, een guesthouse in Faro.


We vlogen 's avonds van Weeze naar Faro en nadat we onze huurauto hadden opgehaald, reden we in het donker naar de Rua Miguel Bombarda, in het centrum van Faro. We parkeerden onze auto aan de overkant van het straatje, en niet veel later kwam één van de eigenaren van het guesthouse aanlopen met de sleutel.
De buitenkant van het guesthouse en het straatje zien er niet zo bijzonder uit, maar in het halfdonker zagen we direct al dat dat niet voor de binnenkant geldt. Na een nacht op het palletbed (prima comfortabel trouwens, met 25 weken zwanger) werden we wakker met de zon die langs de luikjes naar binnen scheen. In het daglicht konden we pas echt goed zien hoe mooi het guesthouse is. De hoge plafonds, het met zorg en aandacht samengestelde interieur, het okergeel met blauw, de rust, de ruimte in de kamers. Ja oké, wat veel IKEA, maar de combinatie tussen splinternieuw en authentieke details maakt er een heel eigentijds en warm geheel van.
Babybuik, maxi-jurk, worstenteentjes en Portugese tegeltjes in de hal; je bent op babymoon of je bent 't niet
Voor het ontbijt moesten we een paar straatjes verderop zijn. In het pas geopende Madalena zochten we een lekkere smoothiebowl uit met huisgemaakte granola en daar nam ik een kop gemberthee met citroen bij. My kind of guesthouse: na een goede nacht slaap zo'n heerlijk vers vitaminebommetje als ontbijt!Faro
Naast dit mooie guesthouse, vonden wij Faro zelf ook een aanrader. Het ligt naar mijn gevoel op de grens tussen het door toeristen overspoelde deel van de Algarve (grof gezegd de linkerkant) en het deel met de schattige idyllische vissersdorpjes en ontontdekte plekjes. We hebben twee keer een middag doorgebracht in het centrum van Faro en genoten van de bizarre aanblik van zoveel ooievaars op oude gebouwen en de laagvliegende vliegtuigen, van de sinaasappelbomen vol vruchten, de relaxte bedrijvigheid van de stad en natuurlijk de lekkere pastéis de nata. Het verraste ons dat er zoveel hippe en nieuw ogende tentjes in Faro zijn (oké, misschien hadden we ons van tevoren niet helemaal ingelezen); dat maakt dat de stad niet alleen authentiek en zuidelijk aanvoelt, maar ook fris en jong. Het dametje bij de VVV in Faro heeft ons enthousiast en vriendelijk de leukste hotspots van de omgeving getipt, dus met ons huurauto'tje hebben we de omgeving goed verkend. Die vijf dagen Algarve vlogen om!

Volgende week neem ik jullie mee naar het guesthouse waar we na Porta Doze sliepen, ook een echte aanrader!

Hier nog enkele tips:
- Guesthouse Porta Doze en Madalena - For all obvious reasons.
- Padaria Urbana - Nérgens smaakten de pastéis de nata (de kleintjes tenminste, die grote hadden ander deeg) en de verse jus zo lekker als hier. Ik houd maar even voor me hoeveel we er hebben gehad... ;)
- Chelsea Pizza & Pasta - Hoewel dat de enige echte aanrader kan zijn in zo'n kustgebied, heb ik het seafood deze vakantie even aan me voorbij laten gaan (zwangerrrr). Een lekker pizza'tje ging er daarentegen wel in! Simpel en clean interieur, kleine prijsjes en toch gewoon het gevoel van gezellig dineren.
- Door de porta da vila lopen en rondslenteren binnen de stadsmuren - Echt. Doen. Zo'n contrast met de drukte van daarbuiten!
- Een uurtje een boek lezen op een bankje aan de zijkant van het Centro de Ciência Viva do Algarve - Uit de wind, in de zon, uitkijkend over het haventje en het centrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten